' '

Härligaste lunchen alla vardagar på Matdistriktet 11-14:

I Delin serveras vår fina buffé med fokus på grönt, perfekt för take-away men går även bra att äta i restaurangen.
Buffén kostar 28:- /hekto
______

Förutom dagens luncher som ni hittar nedan serverar vi alltid:

Ostronskivlingslasagne med dagens goda tillbehör 135:-

Lammfärslasagne med basilikacrème och Grana padano 130:-

Klassisk räksallad med handskalade räkor, färsk sparris, kokt ägg, avokado, färsk potatis och Rhode island 165:-

Wallenbergare med skirat smör, rårörda lingon, gröna ärtor och potatispuré 149:-

Poke bowl med sotad marinerad tonfisk, avokado, syrad rödkål, sojabönor, strimlad morot, böngroddar, sesamfrö, mango & wakame (sjögrässallad). Toppad med limemajonnäs & färsk koriander 140:-

Poke bowl med sesam- & sojamarinerad tofu, avokado, syrad rödkål, sojabönor, strimlad morot, böngroddar, mango, sesamfrö & wakame (sjögrässallad). Toppad med limemajonnäs & färsk koriander 130:-

Krämig potatissallad med krispigt grönt, kapris och rostad lök
- med rostbiff 115:-
- med varmrökt lax 120:-

Caesarsallad med Grana padano, coctailtomater på kvist och krutonger
- med kyckling 115:-
- med kräftor 125:-
- med räkor 140:-
------

Dagens lunch vecka 20, 115:-

(G) = Naturligt fritt från gluten (L) = Naturligt fritt från laktos

Veckans husman
Gravad lax med dillstuvad potatis, citron och dill (G)

Måndag
Viltköttbullar med enbärssås, rönnbärsgelé, kokt potatis och gröna bönor
Bakad sej med dillkräm, matvete och riven blomkål
Ruccolaomelett med dillkräm, matvete och riven blomkål

Tisdag
Tri-tip på kalv med rödvinssky, rostad potatis och sockerärtsallad
Bellmansströmming med potatispuré, rårörda lingon, petit pois och brynt smör
Grönsaksbiffar med rostad potatis, sockerärtsallad och örtkräm (G)

Onsdag
Köttbullar med gräddsås, potatispuré, rårörda lingon & pressgurka
Kolja med potatissallad, hyvlad zucchini och aioli
Helbakad rotselleri med hyvlad zucchini, ekologiskt gryn och aioli (L)

Torsdag
Rostat kycklinglår med nakenhavre, salsa verde och rostad broccoli (L)
Bakad torsk med kokt potatis, spetskålsallad och vitvinssås (G)
Frittata på quinoa och fetaost med nakenhavre, salsa verde och rostad broccoli

Fredag
Kalvfärsbiffar med tomatsallad, rostad potatis, rödvinssås och dragonmajonnäs (L)
Saffransdoftande fiskgryta med potatis, aioli och krutonger
Lins- och böngryta med potatis, krutonger och aioli (L)